Menu Sluiten

Advies Circulair Bouwen

Cenergie is ontstaan uit een initiatief van de Universiteit Antwerpen om nieuwe oplossingen te ontwikkelen voor duurzaam energiegebruik en energiebeheer via energie-audits in gebouwen en beleidsondersteunend werk.

Cenergie, het synoniem van integrale energiezorg

Cenergie is ontstaan uit een initiatief van de Universiteit Antwerpen om nieuwe oplossingen te ontwikkelen voor duurzaam energiegebruik en energiebeheer via energie-audits in gebouwen en beleidsondersteunend werk.

Cenergie is sedert 1997 actief als een zelfstandige onderneming, gespecialiseerd in integrale energiezorg, en ontwikkelde zich tot een gezaghebbende specialist op het gebied van innovatieve duurzame energieconcepten en -technieken.

Cenergie stopt al zijn energie in het duurzaam optimaliseren en beheren van de energie in bestaande en nieuwe gebouwen

De doelstelling is het creëren van een duurzaam evenwicht tussen energieprestatie en –efficiëntie, woon- en werkcomfort en project- en facilitybeheer. Dat alles met het oog op het hoogst mogelijke rendement tegen de laagst mogelijke kostprijs. Cenergie werkt daartoe samen met meer dan 30 hoogopgeleide specialisten die vanuit de vestigingen in Antwerpen en Brussel in het hele land inzetbaar zijn.

Onze diensten

Advies

Audits

Energiezuinige technieken

Energiebeheer

Cenergie werkt voor overheden, bedrijven en organisaties die begaan zijn met duurzaam bouwen en renoveren en energie-efficiëntie in het algemeen. Met Cenergie kiezen ze voor een integraal energiezorgplatform, gebouwd op de vier pijlers: advies, audits, energiezuinige technieken en energiebeheer.

2505889

Advies Circulair Bouwen.

Circulair bouwen is bouwen met een beter, zuiniger gebruik van hulpbronnen. Circulair bouwen streeft naar een efficiënt en effectief gebruik van hulpbronnen. Het doel is om economische, sociale én ecologische meerwaarde te genereren of minstens te behouden.

Door onder andere minder materialen te gebruiken, minder afval te produceren en leegstand aan te pakken, draagt de bouwsector bij aan de duurzame toekomst van Vlaanderen. Bovendien garandeert een circulaire bouwsector economische groei, werkgelegenheid op lange termijn en een positieve impact op het klimaat door minder uitstoot en op het milieu.

Een vorm van duurzaam bouwen waarbij de principes van circulariteit in de bouw worden toegepast kan ook circulair bouwen genoemd worden. Een ge.

Meer info

tags: Advies Circulair Bouwen – Klimaatneutraal Bouwen – Circulariteit Gebouw Meten – Proces Circulair Gebouw – Evaluatietool Circulair Bouwen – 

Wenst u meer info over advies circulair bouwen kijk dan vlug op https://www.cenergie.be/nl/ | Advies Circulair Bouwen

Bouw | 


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf

Advies circulair bouwen

home advies projecten alinea design nieuws merken alinea rood akoestisch advies nl en fr de vorige volgende overzicht alinea ondertekent de green deal .. Op februari ondertekend devlaams minister van omgeving natuur en landbouw joke schauvliege op initiatief van vlaanderen circulair de ovam en de vlaamse confederatie bouw de green deal circulair bouwen op batibouw. Ook leo aerts zal voor alinea deze grean deal mee ondertekenen. Via dit gezamenlijk engagement zullen bouwbedrijven bouwmateriaalproducenten lokale en regionale overheden private bouwheren onderzoekers en andere organisaties samenwerken om in de toekomst circulair bouwen in vlaanderen tot dagelijkse realiteit te maken. De bouwsector heeft een belangrijke impact op het totale materialengebruik in vlaanderen zo n tot van ons afval komt uit de bouw. De wijze waarop we bouwen en wonen heeft bovendien een grote invloed op onze covoetafdruk advies circulair bouwen voor bedrijven op maat Door de omvang van de sector en het totale volume aan materialen maakt een gezamenlijke verandering richting circulaire economie echt het verschil. Het c.

overslaan en naar de inhoud gaan vlaanderen agentschap innoveren amp ondernemen zoeken contacteer ons contacteer ons secondary navigation nieuws publicaties events ondernemersverhalen over ons andere doelgroepen en informatie begeleiding amp advies je zoekt informatie over jouw bedrijf tijdens corona start financiering groei amp innovatie overnemen amp overlaten bedrijfshuisvesting internationaal ondernemen duurzaam ondernemen vergunningen amp getuigschriften dossiers alles weergeven vind de juiste expertise begeleiding of netwerk ontdek hier de initiatieven die door de overheid worden gesteund vind de juiste expertise subsidies amp financiering je zoekt steun voor opleiding advies investeringen onderzoek amp ontwikkeling alles weergeven uitgelicht kmoportefeuille kmogroeisubsidie onderzoeksproject ontwikkelingsproject hinderpremie zoek de gepaste steun voor je onderneming ontdek de belangrijkste steunmaatregelen van de provinciale vlaamse federale en europese overheden. Naar de subsidiedatabank informatie begeleiding amp.

Gegevens over Advies circulair bouwen

home onze activiteiten isoleren lucht en winddichting ventilatie binnenafwerking buitenafwerking advies certifiring over ons materialen iq cellulosevlokken leem natuurkalk kalkhennep houtvezelmatten en platen fermacell gipscellulose afwerkplaten proclima voor lucht en winddichting celit onderdak en wandplaat kurk tadelakt thermowood gevelbekleding argio contact zoeken… Isoleren wij plaatsen cellulosevlokken i houtwol pavatex hennepmatten kalkhennep zeegras als thermische of akoestische isolatie wenst u meer informatie over advies circulair bouwen Lees meer luchtdichting wij plaatsen luchtdichtingsfolies en de nodige verbindingen naar bezetting. Daarbij gebruiken we het gamma van proclima. Lees meer binnenafwerking voor binnenafwerking gebruiken wij gipsvezelplaten fermacell leem terrafino claytech en natuurkalk lees meer buitenafwerking voor buitenafwerking gebruiken we hoofdzakelijk natuurkalk of hout lees meer rsaquo lsaquo daservcio verzorgd binnen en buiten afwerking pl.